Opleiding verkeersregelaar

Rick Mulders

"Hospitality en communicatie" dat maakt de verkeersregelaar.

Hallo allemaal,

Mij is gevraagd een stukje te willen vertellen over verkeersregelaars. Zoals ik bekend sta in Nederland kan ik uren dagen en weken vertellen over deze branche. In één woord kan ik de beroepsverkeersregelaar 'hospitality" toebedelen.

De verkeersregelaars branche heeft over de laatste jaren veel professionalisering meegemaakt. Verschillende organisaties in Nederland leveren netjes haar diensten. Mbt tot de opleiding valt er volgens mij nog veel te verbeteren. Inmiddels geef ik al meer dan 8 jaar les aan komende verkeersregelaars.  "Verkeersregelaars zijn dienstverleners" zo open ik de theoretische leerweg. Dienstverlening is een groot goed tegenwoordig. Wat is dan die dienstverlening? Zo ben ik van mening dat, dat wat je uitstraalt ook waar moet maken. Vele verkeersregelaars rijden rond met voertuigen voorzien van allerlei vergelijkbare voertuigen van de overheid. Dat is simpelweg niet passend. Ook de werkkleding is een hoop over te doen! Koppelriemen, zwarte broeken legerschoenen en allerlei koppelelementen die de verkeersregelaar de uitstraling geven van een handhaver. Het storende element van kleding vind ik de epauletten die worden opgedaan met vaak zilveren en of gouden strepen. Wat wil men uitstralen en hoe wil men door het publiek gezien worden. Wat is het verwachtingspatroon van onze weggebruikers?

Als verkeersregelaar heb je de taak om frustraties van weggebruikers te de-escaleren. Men heeft een publieke taak. Immers men staat midden op de openbare weg. Een verkeersregelaar heeft de taak om het verkeer zo natuurlijk mogelijk te laten stromen in onoverzichtelijke situaties. 

Mijn insteek tijdens de opleiding is naast regelgeving ook gericht op communicatie. Communicatie is de grootste factor binnen het zijn als verkeersregelaar. Immers men heeft naar mijn optiek uw gehele lichaam nodig om te communiceren. Zoveel verschillende doelgroepen op de openbare weg komen voorbij. Het is aan ons om daar als een echte gastheer mee om te gaan. 

Omdat agressie nummer 1 het wegverkeer is in Nederland, moet men zich beseffen dat de verkeersregelaar een makkelijk projectiel is om slachtoffer te worden van agressie en ongelukken. 

Verkeersregelaars kunnen nog zoveel doen aan commerciële dienstverlening. In onze opleidingen wordt hier erg veel aandacht aan besteed. Immers iedereen wil ongeschonden terugkomen van zijn of haar werk. Als verkeersregelaar heb je geen invloed op het gaspedaal van de bestuurder. U kunt wel een gunfactor creëren.

 

"Persoonlijke zakagenda's"

Hier lopen gedachtegangen uit elkaar. Immers verkeersregelaars zijn erg gericht op de naleving van hun taak. Maar is dit wel passend in de huidige samenleving. Ik zet de stelling empathie in mijn verhaal aan u. In Nederland hebben we 19 miljoen inwoners en het drukste maar ook mooiste wegennetwerk van Nederland. 3000 km snelweg waaraan dagelijks wordt gewerkt. Dat moet voor persoonlijke zakagenda's van weggebruikers altijd goed zijn. Helaas is dit niet mogelijk. Empathie is dan ook van groot belang. Verkeersregelaars die hierin moeten opereren worden veelvuldig geconfronteerd met frustratie. Daar moet je wel als verkeersregelaar op zijn ingesteld.

Uitstraling en houding en communicatie zijn voor de verkeersregelaar een professie. Als een duizendpoot stel je rust centraal in je regelwerk. Van groot belang is dan ook dat de verkeersregelaar met de uiterst vakkundige communicatie te werk gaat. Dat leert men niet. Dat moet een tweede natuur zijn. Zoveel verschillende invloeden kunnen de communicatie verstoren voor niet alleen de weggebruikers maar ook voor de verkeersregelaar. Train u zelf in het vak communicatie. In de huidige samenleving liggen onze belangen bij Internet en social media. Mensen worden geleefd door door de mobiele telefoon. Immers je hebt niet alleen je hele familie op zak maar ook alle gegevens op je mobiel staan. Weggebruikers zullen tijdens hun weg hier gebruik van maken. Als verkeersregelaar levert dit naast vervelende situaties ook gevaarlijke situaties op. Om als verkeersregelaar weggebruikers aan te spreken in het verkeer moet de verkeersregelaar de weggebruiker uit het, zoals ik het noem de "droomwereld" halen! Dat levert soms gevaarlijke situaties op. 

Het regelen van het verkeer is niet alleen het regelen van het verkeer. Er komt ozo veel meer kijken bij communicatie op het wegdek. Na mijn jaren ervaring als ondernemer en instructeur binnen verschillende veiligheidsopleidingen ben ik erachter gekomen dat men kan iemand nog zoveel willen leren, uiteindelijk is het de kandidaat die het moet gaan doen. 

Lesgeven is een passie waar ik blijkbaar in Nederland erg bekend mee ben geraakt. Inmiddels meer dan 6000 kandidaten zijn u voor gegaan. 99% slagingspercentage. Een beetje trots heb ik hiervan wel gekregen. Maar ook u als lezer die graag de wereld wil verkennen als verkeersregelaar, U bent van harte welkom.

Tot ziens allemaal.

Met vriendelijke groet,

Rick Mulders

 

Onze organisatie

Wij staan garant voor een kundige opleiding

NeVeTe is een opleidingsinstituut voor veiligheid. NeVeTe heeft een jarenlange ervaring opgedaan in verschillende werkvelden. Hierdoor is de vraag van verschillende relaties ontstaan aan NeVeTe om gepaste en aangepaste opleidingen te bieden voor zijn of haar ondernemingen. NeVeTe heeft de mogelijkheid om voor elke organisatie een opleidingsmodule op maat de maken. Deze nauw zal aansluiten op uw wensen.

De kracht zit bij NeVeTe in het geven van les en het verzorgen van op maat gemaakte opleidingen. U kunt hierbij denken aan speciale doelgroepen die bijvoorbeeld meer moeite hebben om te leren. De docenten in het werkveld hebben een grote ervaring met deze doelgroep en weten verschillende doelgroepen te motiveren.

NeVeTe heeft inmiddels meer dan 8 jaar ervaring in het aanbieden van op maat gemaakte opleidingen. Van verkeersregelaar tot VCA B opleidingen. NeVeTe kan dit allemaal mogelijk maken.

Ook heeft NeVeTe een ruime kennis van beroeps-verkeersregelaars. Alle facetten binnen deze branche zijn bekend bij NeVeTe. Mocht u daarom vragen hebben en/of een advies nodig hebben dan staan wij graag voor u klaar! 

 

Onze medewerkers

Opleider/ instructeur

Voor alle opleidingen

 

Rick Mulders is de opleider in Nederland als het gaat om de opleiding verkeersregelaar in Nederland. Inmiddels draagt Rick een expertise van meer dan 9 jaar in het opleiden van kandidaten. Rick Heeft een slagingspercentage van 99% en dat is te merken. Duizenden kandidaten zijn inmiddels bij Rick op de kruising geweest. Rick zijn opleidingen worden met passie gegeven en brengt zijn kandidaten in beroering. Door de ongelooflijke vakkennis die deze opleider in zich heeft staan wij van NeVeTe garant voor een sterke en kennisvolle opleiding tot verkeersregelaar.

Instructeur/ opleider

Instructeur opleiding verkeersregelaar

Ferry Dijkstra staat bekend om het geven van les in de verkeersregelaars branche. Ferry heeft zijn opleiding in 2012 ondergaan bij Rick Mulders. Inmiddels is onze Ferry niet meer weg te denken uit de wereld van opleiders. Ferry heeft inmiddels zijn strepen verdiend en zal voor de verkeersregelaars uit het hoge noorden "Fryslân" een bekendheid zijn. Ferry heeft het vermogen om kandidaten te kunnen ondersteunen met een flinke dosis gezonde humor. Dat is zeker nodig in het vak van verkeersregelaars.  

Administratie

Uw contact bij NeVeTe

Sussanne is niet meer weg te denken bij NeVeTe. Ze is een duizendpoot. Sussanne helpt mee met het inboeken van kandidaten en staat klaar als aanspreekpunt voor de opleidingen. Daarnaast is Sussanne bezig met een opleiding tot edelsmid. Sussanne is bijzonder creatief en weet u als consument verder te helpen in opleiding en advies

­