De opleiding tot verkeersregelaar in Nederland OIV NeVeTe

Ingenomen aanstellingspas

22 jaar vertrouwen in Nederland. Kwaliteit, ontwikkeling en bovenal iedereen is welkom.

Ingenomen aanstellingspas

Indien uw Aanstellingspas is ingenomen, heeft u de mogelijkheid om een officieel bezwaar in te dienen. Dit bezwaar dient u te richten aan het Verkeerscentrum in Nederland SVNL.

Wat moet je doen?

Allereerst is het essentieel om te begrijpen dat de politie, volgens artikel 57 besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, de toezichthouder is op alle verkeersregelaars in Nederland

Waar moet je op letten?

Als politieambtenaar naar je toe komt, is het van groot belang dat je je professioneel en respectvol opstelt. Je staat dan ook tot diens dienst en dient aandachtig te luisteren naar de vragen en instructies die je ontvangt.

Wij geven niet alleen les, wij adviseren ook bedrijven die verkeersregelaars inhuren.

Ingenomen aanstellingspas

Indien uw Aanstellingspas is ingenomen, heeft u de mogelijkheid om een officieel bezwaar in te dienen. Dit bezwaar dient u te richten aan het Verkeerscentrum Nederland (VCNL). U kunt uw bezwaar eenvoudig per e-mail indienen door een bericht te sturen naar helpdesk@aanstellingspas.nl. Zorg ervoor dat uw bezwaar alle relevante informatie bevat, zoals uw persoonlijke gegevens, de reden van het bezwaar en eventueel ondersteunend bewijsmateriaal.

Na ontvangst van uw e-mail zal ons team ervoor zorgen dat uw bezwaar wordt doorgestuurd naar de bevoegde instantie voor verdere behandeling. U ontvangt een bevestiging zodra het bezwaar in behandeling is genomen en wordt op de hoogte gehouden van het verdere verloop van de procedure. Mocht u tijdens het proces nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk.

Wat moet je doen? Is het bezwaar haalbaar.

Is het bezwaar haalbaar?

Allereerst is het essentieel om te begrijpen dat de politie, volgens artikel 57 besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, de toezichthouder is op alle verkeersregelaars in Nederland. Dit houdt in dat er niet alleen toezicht wordt gehouden door je werkgever of de uitvoerende partij, maar dat er ook toezichthoudende diensten zijn die jouw werkzaamheden kunnen beoordelen. Deze toezichthoudende diensten kunnen onder andere de politie zijn, maar ook de Arbo-diensten in Nederland. Daarnaast kan de wegbeheerder van de gemeenten of de provincie te allen tijde om jouw aanstellingspas vragen.

Het is belangrijk te beseffen dat wegbeheerders de bevoegdheid hebben om het werk stil te leggen of jou van de werkplek te sturen. Deze autoriteit ligt eveneens bij de aannemer voor wie je werkt. In sommige gevallen kan de politie zelfs jouw aanstellingspas innemen. Maar wanneer gebeurt dit nu precies en onder welke omstandigheden? Hieronder worden enkele belangrijke situaties benoemd:

  1. Het veroorzaken van gevaar of hinder op de openbare weg.
  2. Niet voldoen aan het geven van je aanstellingspas op eerste vordering.
  3. Het niet naleven van vorderingen en opdrachten van de politie.
  4. Het gebruik van alcoholische drank tijdens je dienst.
  5. Het gebruik van drugs.
  6. Je bent de oorzaak van een ongeval met letsel.
  7. Je veroorzaakt een ongeval dat jou kan worden aangerekend.
  8. Je bent niet serieus bezig met je werkzaamheden en hebt al een waarschuwing van de politie ontvangen.
  9. Je slaat op voertuigen.
  10. Je mishandelt personen.
  11. Je spuugt op weggebruikers.
 

Onder de noemer van artikel 5 kun je dus je aanstellingspas verliezen. Mocht dit gebeuren onder een van deze omstandigheden, dan heb je wel degelijk iets uit te leggen. Indien jouw aanstellingspas door een politieambtenaar is ingenomen onder deze genoemde omstandigheden, kan het maken van bezwaar weinig zinvol zijn. Dit komt doordat de dienstdoende politieambtenaar een proces-verbaal opstelt, met of zonder strafrechtelijke indicatie, en dit doet op ambtseed. Dit betekent dat er geen twijfel bestaat over de waarneming en de verslaglegging van de politieambtenaar.

In dit geval heeft het indienen van bezwaar zeer weinig kans van slagen. De feiten zijn vastgelegd en de autoriteit van de politie wordt breed erkend, wat het voor jou moeilijk maakt om succesvol bezwaar te maken tegen de inname van je aanstellingspas.

Waar moet je op letten bij de politie ambtenaar!

Wanneer een politieambtenaar naar je toe komt, is het van groot belang dat je je professioneel en respectvol opstelt. Je staat dan ook tot diens dienst en dient aandachtig te luisteren naar de vragen en instructies die je ontvangt. Het is cruciaal om de instructies van de politieagent op te volgen, zelfs als deze mogelijk in strijd zijn met je eigen werkinstructies. Dit kan soms lastig zijn, maar het waarborgen van de veiligheid en de naleving van de wet heeft altijd prioriteit.

Wees altijd behulpzaam en coöperatief. De politie is er niet voor niets; zij voeren hun taken uit om de orde te handhaven en de gemeenschap te beschermen. Indien de politie vraagt om inzage in je aanstellingspas, ben je verplicht deze aan de politieagent te overhandigen. De agent zal de pas controleren op echtheid en legitimiteit.

Het is echter belangrijk om alert te blijven. Mocht de politieagent besluiten je aanstellingspas in te nemen, vraag dan onmiddellijk om een duidelijke uitleg over de reden hiervoor. Dit is je recht als burger en werknemer. Indien mogelijk, vraag of je een gesprek kunt voeren met de agent om je zorgen te bespreken. Vergeet niet om het dienstnummer van de agent te vragen; dit kan later van belang zijn voor eventuele vervolgacties.

Daarnaast is het verstandig om de tijd en de locatie waar je werkzaam bent te noteren. Dit kan nuttig zijn voor zowel jou als je werkgever. Als je twijfels hebt over de situatie of als je je ongemakkelijk voelt, schroom dan niet om je werkgever te bellen en hen op de hoogte te stellen van de omstandigheden. Het is belangrijk dat je jezelf goed beschermt en ervoor zorgt dat je rechten worden gerespecteerd.

Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas Ingenomen aanstellingspas