Examen verkeersregelaar
Wat leuk dat je verkeersregelaar gaat worden. Met ons stappenplan gaan we je wens omzetten naar realiteit. Inmiddels zijn ruim 16.000 verkeersregelaars je voorgegaan. Daar hoor jij toch bij?
Wil je meer weten over hoe het examen van de beroeps-verkeersregelaar? Wij leggen je alles uit. Natuurlijk leggen we je ook uit hoe we je gaan helpen. Je gaat voor ruim 15 minuten het verkeer regelen.....
Je gaat je aanstellingspas aanvragen? Dit doet je werkgever. Maar ben je zzp'er of ben je startend als ondernemer, dan moet je eerst een account aanmaken op aanstellingspas.nl. Wij leggen het je uit.
Wij geven niet alleen les, wij adviseren ook bedrijven die verkeersregelaars inhuren.
Het examen verkeersregelaar
Hoe verloopt het examen voor de verkeersregelaar in Nederland
Je gaat 2 examens afleggen. Dit betreft een theorie examen en een praktijk examen. We gaan je er alles over vertellen. Lees je mee?
Eerst het theorie examen. 20 meerkeuze vragen in de ABC stijl.
Het praktijkexamen, 15 minuten op de kruising het verkeerregelen. Dat kan jij, natuurlijk!
Het examen verkeersregelaar
15 minuten je focus houden op een kruising is niet niks hoor!
Na de theorie verkeersregelaar krijg je het eerste examen. 20 vragen.....
Je bent er helemaal klaar voor. Je hebt de E-learning of klassikaal les van ons gehad. je moet 70% van 20 vragen goed hebben beantwoord. Van harte gefeliciteerd.
Het praktijk examen verkeersregelaar
Nu mag je dat wat we je geleerd hebben in de praktijk laten zien. De politie komt even meekijken. Hij gaat samen met de examinator van team NeVeTe bekijken of je bent geslaagd. Je kan het best. 15 minuten lang op de kruising het verkeerregelen. Laat zien dat je overwicht hebt. Laat zien dat je de controle houdt.
Wij trainen ook militairen tot verkeersregelaar.
Hoe is ons slagingspercentage?
Ons slagingspercentage is 99%. Daar zijn we trots op. Dat betekent dat er een hele grote kans bestaat dat je slaagt.
Verkeersregelaar
Incompany opleidingen tot verkeersregelaar?
Verkeersregelaar
Individuele opleidingen tot verkeersregelaar
In 3 stappen je opleiding verkeersregelaar volgen
Natuurlijk ben je welkom, volg de drie stappen
De drie stappen die je moet gaat doorlopen om de opleiding verkeersregelaar te doorlopen.
01.
Theorie examen doorlopen
Volg de theorie verkeersregelaar bij NeVeTe en behaal je theorie certificaat bij NeVeTe.
02.
Praktijk examen doorlopen
Voltooi het 15 minuten durende praktijk examen bij NeVeTe. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd.
03.
Verkeersregelaarspas aanvragen
Vraag je verkeersregelaarspas aan bij het landelijke orgaan “aanstellingspas.nl”
Uitleg over het verloop
Het examen voor de beroepsverkeersregelaar bestaat uit twee onderdelen. Je moet beide onderdelen met minimaal een voldoende behalen. Het is belangrijk dat je een goede theoretische basis hebt voordat je aan de praktijk kunt beginnen.
Het theorie-examen voor de verkeersregelaar richt zich op verschillende facetten. Je moet denken aan wet- en regelgeving, maar ook aan wie toezicht houdt op de verkeersregelaar. Termen zoals “regelplaats niet leeg laten lopen” worden uitgelegd, evenals hoe je deze in de praktijk toepast. Daarnaast worden posities en stopafstanden van weggebruikers besproken. Zoals je ziet, is er veel te leren om je optimaal voor te bereiden op de praktijk.
Deze theorie verschilt per doelgroep. Groepen zoals toezichthouders en handhavers hebben geen baat bij uitleg over werkzaamheden bij tijdelijke verkeersmaatregelen. Zij hebben meer behoefte aan kennis over incidentmanagement en andere zaken die belangrijk zijn voor de uitvoering van hun taken. Ons trainingsbureau heeft deze doelgroepen goed in beeld en biedt de kennis die noodzakelijk is.
De praktijktraining voor verkeersregelaars richt zich op verschillende aspecten, zoals het innemen van de juiste posities, het waarborgen van zichtbaarheid en het tijdig geven van aanwijzingen aan weggebruikers. Het doel is ervoor te zorgen dat weggebruikers deze aanwijzingen correct en veilig kunnen opvolgen.
Tijdens de praktijktraining oefen je intensief op een kruising. Hierbij leer je onder andere hoe je je positie moet bepalen, welke signalen je moet geven en hoe je je zichtbaarheid kunt optimaliseren om de verkeersveiligheid te waarborgen.
Praktijk examen 15 minuten
Na deze intensieve training volgt het praktijkexamen, dat wordt afgenomen door een examinator. Daarnaast houdt een politieagent toezicht op het examen om de objectiviteit en veiligheid te garanderen.
Het totale examen duurt 15 minuten per persoon. Dit examen bestaat uit een aantal onderdelen en begint met een opwarmperiode van 5 minuten. Deze opwarmtijd is bedoeld om je vertrouwd te maken met de situatie en telt niet mee voor het daadwerkelijke examen.
Na deze 5 minuten begint het officiƫle examen, ook wel je momentopname genoemd. Tijdens deze momentopname wordt beoordeeld hoe goed je de verkeerssituaties beheerst, hoe effectief je aanwijzingen geeft en hoe je omgaat met onverwachte situaties. Alle vaardigheden die je tijdens de training hebt geleerd, komen hierbij aan bod.
Het doel van dit praktijkexamen is om te controleren of je in staat bent om als verkeersregelaar op een veilige en efficiƫnte manier het verkeer te regelen. Alleen als je deze momentopname goed doorstaat, behaal je het praktijkgedeelte van het examen en kun je je als gecertificeerd verkeersregelaar aan de slag gaan.
Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar Examen verkeersregelaar